Hooikoorts is een heel vervelende aandoening. Tranende, pijnlijke ogen, gezwollen klieren, geïrriteerde slijmvliezen, een loopneus die maar niet overgaat. Of erger; benauwdheid, astmatische aanvallen, concentratieverlies, vermoeidheid. Steeds meer mensen hebben ieder voorjaar of zomer weer last van. De veroorzakers van hooikoorts zijn pollen van planten die zich door de lucht verspreiden. Door een ongezonde reactie van het immuunsysteem op deze pollen ontstaan de klachten.

Wat weinig mensen weten is dat je met acupunctuur je afweer  kunt versterken zodat de allergie sterk vermindert of zelfs helemaal verdwijnt. Voor het beste resultaat moet je eigenlijk zorgen dat je de hooikoorts te snel af bent. Dus preventief behandelen, het liefst een aantal weken voordat het hooikoortsseizoen begint. Wanneer dit precies is verschilt overigens per persoon. Het ligt er maar net aan waar je allergisch voor bent.

Door een serie preventieve behandelingen te doen ga je sterker het hooikoortsseizoen in. Maar ook op het moment dat je acute hooikoortsklachten hebt kan een behandeling met acupunctuur snel verlichting bieden. Voorkomen is echter altijd beter dan genezen.