Even voorstellen

Mijn naam is Karin Zwaan, ik kom uit een vissersfamilie, ben zelf van origine jurist en journalist, en tegenwoordig  werk ik als acupuncturist in Stavoren, het uiterste puntje van Zuidwest Friesland.

Begin jaren 2000 kwam ik via het boeddhisme in aanraking met oosterse geneeswijzen zoals de Tibetaanse en ayurvedische geneeskunde. Zo ontdekte ik een hele nieuwe wereld aan inzichten en behandelmethoden rondom gezondheid en lifestyle. Maar ik had nooit de intentie of de wens om hier zelf actief iets mee te gaan doen. Dit idee ontstond vrij plotseling in de zomer van 2017. Omdat ik in mijn omgeving zag hoeveel baat mensen hadden bij acupunctuur besloot ik al snel voor deze studie te gaan. Enkele weken later zat ik in de schoolbanken bij de Academie voor Chinese Geneeskunde Qing Bai en drie jaar later studeerde ik af als acupuncturist.

Na de opleiding voor acupunctuur heb ik onder meer een serie bijscholingen gevolgd op het gebied van pijnbestrijding en enkele stromingen binnen de acupunctuur die gestoeld zijn op de eeuwenoude I Ching, het boek der veranderingen. Het gaat hierbij om de balansmethode van dr. Richard Tan en de acupunctuur stijl van Master Tung. Omdat ik in de praktijk ervaar hoe effectief ze zijn werk ik nu bijna uitsluitend met deze vormen van acupunctuur.

Mijn praktijk Zwaan Acupunctuur heb ik ingericht in een verbouwde kleine stenen schuur achter het huis waar mijn grootouders en ouders ook hebben gewoond. Vroeger werden hier de visnetten overgehaald en gerepareerd, nu behandel ik er met veel plezier mijn cliënten met deze rijke geneeswijze

Dank aan de leraren

Alle kennis en inzichten die ik heb vergaard heb ik te danken aan de leraren: Daarom wil ik de belangrijkste hier graag noemen en eren. In de eerste plaats mijn spirituele leraar, de Tibetaanse Lama Healer en arts Gangchen Rinpoche. Daarnaast de docenten van Academie Qing Bai, in het bijzonder Kris Oosting die het kostbare erfgoed van dr. Richard Tan – Balance Method Acupuncture – levend houdt en vol enthousiasme verder ontwikkelt en uitdraagt.