acupunctuur is niet pijnlijkEen van de meest gestelde vragen over acupunctuur is of de naaldjes pijn doen. Gelukkig is het antwoord hierop geruststellend. Je voelt in de meeste gevallen even een klein prikje of een tinteling en soms zelfs helemaal niets! Daarna geven de geplaatste naaldjes vaak juist een prettige sensatie in het lichaam. 

Acupunctuurnaaldjes zijn zeer dunne, steriele wegwerpnaalden van 0,16 mm tot 0,25mm dik. Als de naaldjes eenmaal gezet zijn blijven ze een ongeveer een half uurtje zitten. De behandeling wordt over het algemeen als ontspannend ervaren, er zijn zelfs mensen die even wegdutten.

Belangrijk om te weten: een pijnklacht behandel ik nooit op de pijnplek zelf. Bij een tenniselleboog worden de naaldjes bijvoorbeeld op de gezonde elleboog geplaatst. Soms komen mensen met lichte tegenzin de praktijk binnen vanwege de spanning over de naaldjes. Maar na een eerste behandeling zijn ze meestal om en komen graag terug voor verdere pijnbestrijding of behandeling van hun klacht.